fredag 21. mai 2010

Fish&chips


Fish and chips er ganske populært her nede og jeg har inntatt mangt et måltid av denne fettbomben..
Den beste så langt ser dere over her, den fikk jeg servert ute på Manly. Den var laget på fisken barramundi, som er en hvit, ganske "ren" fisk. Den var beer-battered, noe som gir en veldig fyldig, god smar, men det som gjorde denne retten til en vinner var tartar-saucen. Himmmmmelsk. Har prøvd å kopiere denne hjemme og fant en løsning jeg likte veldig godt: creme fraiche, kapers, sitron, salt og pepper. Bittelitt cayennepepper er også godt. Mmm!


I dag spiste jeg en ny versjon, litt mer rustikk, på National Maritime Museum. Denne gangen med fisken flathead, som er Australias stolthet-fisk. Var veldig god den og! Denne var også beer-battered, med et spesielt australskt øl fra Hunter Valley. Men her var ikke tartarsausen like smakfull, så det blir nok fortsatt Manly som troner på toppen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar